MANHATTAN – ÎNCEPE CONSTRUCȚIA CARTIERULUI AMERICAN ÎN POPEȘTI-LEORDENI

Manhattan – este denumirea noului cartier care va fi construit pe strada Biruinței, pe câmpul încă liber din zona nouă a orașului Popești-Leordeni până în anul 2020. De îndată ce Pasajul din Piața Sudului va fi mutat aici, deservind subtraversarea liniei de metrou între șoseaua Berceni și strada Biruinței, Manhattan-ul mioritic va începe să prindă contur.

Auzind de visul românilor de a ajunge în America și care nu au reușit să ia viză, oficialitățile popeștene au decis să încurajeze dezvoltatorii imobiliari să ceară arhitecților să proiecteze blocuri mari, tot mai mari, cât mai apropiate de cele din cartierul newyorkez.

Astfel, deși nivelul P+6 cerut de către dezvoltatorii imobiliari a primit girul Direcției de Urbanism din primăria popeșteană, indiferent că presiunea apei de la rețea abia ajunge (fără ajutorul stațiilor de pompare) la nivelul etajului doi, autoritățile popeștene îi roagă pe dezvoltatori să ceară minim P+22, pentru a contura imaginea Manhattan-ului de peste ocean.

În Manhattan-ul popeștean se dorește atragerea tuturor tinerilor români pasionați de America, găsind în Popești-Leordeni copia fidelă a cartierului din patria unchiului Sam.

Bucuria autorităților popeștene este că, în ciuda rezervelor unei mari părți a dezvoltatorilor imobiliari, există și dezvoltatori imobiliari care au cerut déjà autorizații de construcții pentru imobile de locuit P+88.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s