Arhitect francez, nemulțumit de construcția prea apropiată a blocului de Eiffel-ul de Popești-Leordeni

eiffel 2

Impresionat de asemănarea Bucureștiului cu Parisul, prin bulevardul ce începe de la Palatul Parlamentului, ce aduce a Bulevard Champs Elysees, Arcul de Triumf și plăcuțele ce indică numele străzilor, un architect francez a venit în vizită la București.

Așteptat la aeroport de un ghid din Popești-Leordeni și începând vizitarea orașului, arhitectul  a aflat, surprins, că în Popești Leordeni există o asemănarea cu Turnul Eiffel pe care, arzând de nerăbdare, arhitectul a ținut morțiș să-l vadă. Mai mult, l-a rugat pe ghid să schimbe itinerariul și să pună în capul listei  Eiffel-ul popeștean.

Ajuns pe strada Drumul Fermei din Popești Leordeni, lângă Restaurantul ”La Florin” și ”Trattoria Pizzeria Italia”, i-a plăcut ideea Primăriei Popești-Leordeni condusă de Primarul Petre Iacob de a semna autorizații de construcție pentru imobile ce au fost construite lângă stâlpul ce imită Turnul Eiffel, dar a ținut să precizeze faptul că distanța dintre turnul popeștean și primul imobil este prea mică, iar o distanță de minim 50-100 de metrii ar fi fost recomandată pentru a menține o minimă estetică urbană, estetică ce lipsește se pare prin aprobarea construcției imobilului de locuit la distanța aceasta. Ghidul i-a spus că Eiffelul de pe Drumul Fermei are rol și de scară exterioară în cazul unui cutremur.

Ghidul i-a mai spus arhitectului francez faptul că primarul Petre Iacob nu a făcut pe strada Drumul Fermei o canalizare pluvială pentru ca, măcar atunci când plouă tabloul să fie asemănător cu cel din paris, în sensul că doar atunci Eiffelul de Popești poate avea un râu în apopiere și a aduce cât mai mult din Paris în Popești-Leordeni.

Discutând mai mult despre primarul orașului Popești-Leordeni și încercând să afle mai multe despre acesta, arhitectul francez a rămas cu gura căscată, cu ochii cât celepele de mari aflând că fiica primarului Petre Iacob – Claudia Iacob conduce un Porsche Chayene, fapt care intră într-o contradicție puternică între pasiunea de a aproba construcția unui imobil lângă Eiffelul popeștean și marca nemțească, fapt care trădează o puternică inconsecvență.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s